Postnatale kinesitherapie

Bent u zwanger of net bevallen? Stuur dan snel een mailtje naar info@kinedam.be zodat we de eerste prenatale of postnatale sessie al kunnen inplannen!

Postnatale kinesitherapie

Van harte proficiat met de geboorte van uw kindje! Om optimaal te kunnen herstellen,  kunt u bij ons terecht voor het postnataal traject.

We starten hiermee vanaf ong. 6 weken na de bevalling, afh. van oa. de wijze van bevalling etc.

Wij kiezen voor een individuele begeleiding zodat er op elke specifieke nood van de mama kan worden ingespeeld. Na een intakegesprek, waarbij we de zwangerschap, bevalling, verloop, klachten, vragen enz.. bespreken, komen er ook veel aangepaste adviezen en tips aan bod.

De bewustwording en het versterken van de bekkenbodemspieren vormen de belangrijkste basis van de postnatale lessen. Een goed functionerende bekkenbodem is noodzakelijk om zo een stabiele basis te vormen om continentieklachten, verzakkingen, bekkeninstabiliteit, pijn tijdens betrekking, enz … te voorkomen.
We evalueren de bekkenbodem en stellen een persoonlijk oefenplan op.

Indien nodig, trainen we de bekkenbodem met biofeedback. Aan de hand van een biofeedbacktoestel kunnen we de functie van uw bekkenbodem objectiveren én nuttige feedback geven tijdens de bekkenbodemoefeningen. Alsook kunnen we de bekkenbodem extra trainen door toepassing van stroom via de vaginale sonde.

Zo bent u zeker dat u uw bekkenbodem alle kansen geeft op optimaal herstel!

Eens de bekkenbodem sterk genoeg is komen de spierversterkende oefeningen voor, buik-, rug- en bilspieren aan bod. Postnatale kinesitherapie is van essentieel belang om het lichaam opnieuw te stabiliseren en het terug in conditie te brengen. Een zwangerschap en een bevalling hebben immers een belangrijke invloed gehad op het lichaam.

! Om zeker tijdig uw postnataal traject te kunnen opstarten, is het aanbevolen om binnen de week na uw bevalling contact op te nemen via info@kinedam.be om uw 1e afspraak vast te leggen. Tot snel!