Bekkenbodemreëducatie bij de bevallen vrouw

Bent u zwanger of net bevallen? Stuur dan snel een mailtje naar info@kinedam.be zodat we de eerste prenatale of postnatale sessie al kunnen inplannen!

Bekkenbodemreëducatie bij de bevallen vrouw

Van harte proficiat met de geboorte van uw kindje! Om optimaal te kunnen herstellen,  kunt u bij ons terecht voor het postnataal traject.

We starten hiermee vanaf 4 a 6 weken na de bevalling, afh. van oa. de wijze van bevalling etc.

Wat kunt u van de sessies na uw bevalling verwachten?

Sessie 1 : intake, bevraging en uitleg bekkenbodem tijdens zwangerschap en na bevalling,
              onderzoek en oefeningen bekkenbodem
hierbij controleren we -met toestemming van de patiënt- de functie van de bekkenbodem manueel intern

Daaropvolgende sessies : Eens de bekkenbodem sterk genoeg is komen de spierversterkende oefeningen voor, buik-, rug- en bilspieren aan bod, alsook algemene reconditionering.

Uiteraard is elke zwangerschap, bevalling en bevallen vrouw uniek. Wij werken daarom individueel 1 op 1 zodat we voor elke vrouw een aangepast geïndividualiseerd schema kunnen volgen.

Wat als mijn bekkenbodem verder specifiek behandeld moet worden?

Tijdens de eerste postnatale les doen wij een onderzoek naar de functie van uw bekkenbodem. Dit vormt de basis van uw postnataal herstel. Indien blijkt dat er verdere specialisatie-behandeling nodig is om dit optimaal te kunnen herstellen, kunnen wij een extra bekkenbodem-traject opstarten.
Dit omvat de behandeling met een vaginale sonde, waarbij er adhv bio-feedback en evt. elektrostimulatie zeer specifieke training kan gegeven worden in functie van uw klachten.

Kan ik ook bij jullie terecht als ik al langere tijd bevallen ben?

Ook als u niet nét bevallen bent, kunt u bij ons terecht.  Als uw kindje al een 1,2,3… jaar oud is en uw bekkenbodem blijkt onvoldoende optimaal te functioneren, kunt u zeker een afspraak maken bij ons in de praktijk (info@kinedam.be).

Voorwaarde is wel dat u een bevallen vrouw bent.

Waarvoor sturen wij door naar een specifiek pelvisch therapeut?

  • Specifieke revalidatieproblemen bij patiënten met urogenitale/proctologische aandoeningen, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen.

U kunt bij ons niet terecht voor:
urine- en/of stoelgangsverlies onafhankelijk van bevalling, bedplassen, verzakkingen van organen in het klein bekken, algemene pijnklachten ter hoogte van de bekkenbodem, pre- en post operatief bekkenbodem, en bekkenbodemproblemen bij kinderen en mannen.